Mobil Palace

0-24 online rendelés 

×
 x 

0
Shopping cart
0
Telefonszámok
+36 70 532 4969
+36 30 620 7828
+36 20 376 1275
Nyitva tartás
H-P : 09-17
Sz: 10-14
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ajánlatunk!

Gyártó:
Válassza ki a gyártót
Találatok: 1 - 8 / 8

Sony telefonok

Sony M5 E5603 4G 16GB

Bruttó ár: 74.000 Ft
Ebből ÁFA: 15.732 Ft

Részletek

Sony Xperia M5 E5633 4G Dual-SIM

Bruttó ár: 77.000 Ft
Ebből ÁFA: 16.370 Ft

Részletek

Sony Xperia X compact F5321 4G 32GB

Bruttó ár: 102.500 Ft
Ebből ÁFA: 21.791 Ft

Részletek

Sony Xperia XA F3111 4G 16GB

Bruttó ár: 61.500 Ft
Ebből ÁFA: 13.075 Ft

Részletek

Sony Xperia XA Ultra F3211

Bruttó ár: 104.000 Ft
Ebből ÁFA: 22.110 Ft

Részletek

Sony Xperia XZ F8331 4G 32GB

Bruttó ár: 144.500 Ft
Ebből ÁFA: 30.720 Ft

Részletek

Sony Xperia Z3 Compact D5803 16GB

Bruttó ár: 102.000 Ft
Ebből ÁFA: 21.685 Ft

Részletek

Sony Xperia Z5 E6653

Bruttó ár: 123.000 Ft
Ebből ÁFA: 26.150 Ft

Részletek

A Sony telefon története

Az ezredfordulóig a Sony márka a telefonvilágban kispályásként volt elkönyvelve, piaci részesedése alig érte el az 1 százalékot. Ekkor a tőkeerős Sony bevásárolta magát a svéd Ericsson telekommunikációs cégbe, akik abban az időben a maroktelefonok világában az összeladásoknak az egyharmadát tudhatták magukénak és éppen gyártási kapacitás gondokkal küszködtek.

Innen kezdve a Sony Ericsson telefonok fejlesztése megugrott, óriási jelentőségű volt a termékstratégia átszabása egy olyan mobiltelefon gyártására, amelyikben digitális fényképezőgép is van. Elsőként vetették be a multimédia fegyvert a kép + hang + zene terén és a legújabb Sony telefon akkor mutatkozott be elsőként színes kijelzővel.

Széles választékban ajánlottak extravagáns kinézetű és fiatalok világába jobban illő modelleket. A Sony Ericsson felfrissítette a Sony egykori sikertermékének, a Walkman sétáló kazettás magnó életérzését a W800i modellel. Piacvezetők voltak a mobiltelefonban működő digitális kameráikkal, elsők a 8 megapixeles optika használatával és ugyanez történt a 12 megapixeles kategóriában is. Ekkor 2009-et mutatott a naptár. Sikeres árstratégiát azonban nem sikerült kialakítani, mivel az előállítási költségek túl magasak voltak a fogyasztói árakhoz képest, annak ellenére, hogy a Sony telefonok olcsón nem voltak hozzáférhetők.

A Sony Ericsson sikeres eladási számai mögött és a népszerűségi listán előkelő helyet foglaló márka nimbusza ellenére folyamatos veszteségek mutatkoztak a könyvelésben. Ha a Sony nem lett volna a Playstation konzolcsaláddal főszereplő a játékfronton, akkor nem tudta volna folyamatos tőkeátcsoportosításokkal támogatni a vegyesvállalata által fenntartott mobiltelefon üzletágat. Így is csak halogatni tudta azt, ami végül is 2008-ban bekövetkezett: ellenlábasa a koreai LG Electronics felvásárolta a Sony Ericsson vegyesvállalat részvényeit.

Ebbe belejátszott az a tény, hogy addigra a Sony telefonokban használt Symbian operációs rendszer zsákutcás fejlesztéssé vált. Az Apple is kihozta egy évvel korábban az iPhone telefonját OS rendszerrel működtetve, majd a Google által támogatott Android operációs rendszer megadta a kegyelemdöfést. A veszteségek ugyan megálltak, de ezzel együtt a termékfejlesztés is.

2011-ig tartott az útkeresés, majd a japán Sony bejelentette, hogy másfél milliárd dollárért visszavásárolta a mobiltelefon gyártó vegyesvállalatot és az kizárólagos Sony érdekeltségként folytatja a tevékenységet.

A cégtábláról eltávolították a Sony Ericsson nevet, és az elnevezés onnantól Sony Mobile Communications lett. A vállalkozás addigi európai központját is áthelyezték Japánba. (Vissza a tetejére...)

A Sony okostelefon beindul

2012-ig kellett várni, hogy saját Sony név alatt megjelenhessen az első Sony okostelefon. Ez a modell volt a Sony Xperia S. Majd 2013-ban következett a Sony Xperia Z sorozat Android operációs rendszerre fejlesztve és a sikeres termékek mellé a megfelelő árstratégiát is sikerült belőni, így a tavalyi év végére a mobiltelefon gyártók sorában a Sony telefon árak az egy darabra vetített eladási átlagár szintjében és az egy eladási egységre jutó profit tekintetében is verhetetlenek lettek. (Vissza a tetejére...)

Sony Xperia Z telefonok

2015-ben hirdette meg a Sony az igényes mobiltelefon piaci szelet megcélzását, visszafejlesztve az olcsóbb árfekvésű modelleket. Ennek ellenére a Z3 és a Z3+ okostelefonokkal a Sony Xperia árak versenyképesek maradtak. Más gyártókhoz hasonlóan a Sony sem futtatja ki sikeresebb modelljeit, így bár a Z széria legújabb zászlóshajója a Z5, a korábbi típusok közül még a Z2 telefonok is kaphatók.

Van egy kiemelt modellkör, mint amilyen a legújabb Sony Xperia Z5 Premium 3G 32 GB, vagy a Sony Xperia X 4G 32 GB, amelyeket elnevezésükben is sínre tesznek a képességeik és a szolgáltatásaik megemlítésével. Mindegyik fenti Sony mobiltelefon alkalmas az LTE (4G) adatátvitelre, egységesen vonzó 3 GB műveleti RAM került beépítésre és legalább 21 megapixeles profi hátoldali kamera várja, hogy fényképezzenek vagy videófelvételt készítsenek vele. (Vissza a tetejére...)

Sony X okostelefonok

A Sony Xperia X előlapi kamerája felülmúl sok konkurens hátlapi kamerát a maga 13 megapixeles megoldásával. Szelfi függőknek tehát tökéletes választás.

A hátlapon főkamera pedig 23 megapixeles (ha valaki egy a DLSR-eket megszégyenítő pixelszámú fotókkal akarja elkápráztatni a barátait). A párhuzam azonban tovább megy. A Sony X okostelefonokban az Alpha DSLR-ekben is használt „jósló” (prediktív) hibrid autófókuszt használja, ami nemcsak hihetetlenül gyorsan megtalálja a legélesebb állást, de meg is próbálja előre meghatározni, hogy merre mozog a tárgy, így tartja is az élességet! Ez főleg sportfotóknál, trafipax fotóknál (csak viccelünk), szafarikon száguldó gepárdok emlékké rögzítésénél jöhet igazán jól.

Az Xperia X más tekintetben is gyors: a kamera alkalmazás indításától az első elkészült fényképig csak 0,6 mp telik el – persze megfelelő fényviszonyok mellett. (Vissza a tetejére...)

Mitől függ a Sony telefon ár?

A Sony odafigyel a vásárlóira. Kialakította a könnyű választás politikáját. A modellek betűjelei nem feltétlenül jelentenek minőségi különbséget vagy árkategória váltást. Igazán a Sony telefon esetén nagyjából az árral arányos teljesítményt kapunk: ahogy egyre drágább modelleket nézünk, egyre nagyobb felbontású kijelző, egyre nagyobb megapixeles kamera, egyre erőteljesebb processzorok, stb.

Így nem nagyon nyúlhatunk mellé, a Sony telefonok esetén a pénzünkkel arányos teljesítményt kapunk azonos minőségi színvonalon.

Ehhez jön még néhány egyedi és népszerű mobilos alkalmazás multimédia rajongóknak (TrackID és Xperia Lounge), valamint a játékkonzolok szerelmeseinek (PlayStation Video és PS4 Remote Play), amivel a Sony Entertainment Network hálózatban és a videó + zene világában egyfajta szándékolt függőséget igyekeztek kialakítani – szép sikerrel. Az eladási számok tanúsága szerint a márka olyan név lett és egy olyan összetartozás, amihez jól esik ragaszkodni. (Vissza a tetejére...)

Call Center

Kérdése van? Segítünk!

Telefonáljon most!

Segíthetünk?